Wat is EDI?

EDI staat voor Electronic Data Interchange. Het is een standaard voor het elektronisch uitwisselen van bedrijfsdocumenten zoals (inkoop)orders, facturen, leveringsbonnen en verzendberichten. De uitwisseling vindt plaats tussen twee bedrijven, namelijk een leverancier en afnemer die zakenpartners van elkaar zijn.

EDI standaarden

Om met elkaar te kunnen communiceren via EDI is het van belang dat u met uw handelspartners overeenstemt welke EDI standaard er wordt gebruikt. Deze bepaalt de wijze waarop het EDI bericht wordt opgebouwd en aan welke richtlijnen het dient te voldoen.

EDI bestaat al meer dan 30 jaar en er zijn vele EDI standaarden, waarvan sommige zijn ontwikkeld voor specifieke bedrijfstakken of regio’s. Een aantal van de belangrijkste EDI standaarden zijn:

 

De standaard ANSI ASC X12 (X12) is de belangrijkste standaard in Noord Amerika.

De door UN aanbevolen UN/EDIFACT is de enige internationale standaard en is de belangrijkste standaard buiten Noord Amerika.

EANCOM is een set standaarden die is ontwikkeld door GS1, met een dominante positie in Global Supply Chains.

De ODETTE standaard wordt gebruikt binnen de Europese automobiel industrie.

De TRADACOMS standaard is ontwikkeld door de ANA (Article Number Association, tegenwoordig GS1 UK genoemd). Deze standaard is dominant in de retail industrie in het Verenigd Koninkrijk.

De VDA standaard wordt gebruikt binnen de Europese automobiel industrie, voornamelijk in Duitsland.

HL7 is een internationale standaard voor elektronische uitwisseling van medische, financiële en administratieve gegevens tussen zorginformatiesystemen.

Wat zijn de voordelen van EDI?

Een overgang van een op papier gebaseerde uitwisseling van documenten naar een digitale vorm biedt grote voordelen. Organisaties die EDI implementeren zijn in staat hun kosten te reduceren, de snelheid van bijvoorbeeld orderverwerking te vergroten, fouten bij het invoeren van informatie te verminderen en de samenwerking met hun business partners te verbeteren.

Waarom onze EDI-service?

  • cloud-based technologie;
  • snel en eenvoudig beginnen met het aanmaken, versturen en ontvangen van uw EDI berichten;
  • directe koppeling mogelijk met diverse back-office systemen, zoals;
    (Afas (Profit), AccountView, Abacus, Baan Triton en LN, Davanti, Dimasys / Informat, Exact Globe, King, Mamut, Minox, Multivers, Microsoft Dynamics AX (Axapta), Microsoft Dynamics NAV (Navision), Omnivers, Reflex Systems, Ridder, SAP en SAP Business One e.v.a.)
  • geen investering in software;
  • platform onafhankelijk.

 

Ons aanbod

Het aanbod is compleet. Vanaf € 75,00 per maand verzorgen wij:

  • het versturen en ontvangen van uw EDI berichten;
  • het verwerken van deze berichten in uw back-office systemen;
  • incl. het genereren van GS1 palletlabels op basis van SSCC.

Snel en eenvoudig!

Ons team staat voor u klaar voor al uw (aan)vragen met betrekking tot SSCC labels en onze EDI services.